tarafından

Çağrıyı yapana MİNNETTARIZ

Çağrıyı yapana MİNNETTARIZ

esirasker

Sedat YILMAZ

Öcalan’ın esir askerlere ilişkin çağrısı STK’leri harekete geçirdi. Aileler İmralı’dan gelen mesaj için ‘minnettarız’ dedi

PKK Lideri Öcalan’ın BDP heyeti aracılığıyla esir askerlere ilişkin yaptığı açıklama sonrası sivil toplum örgütleri harekete geçti. MAZLUMDER Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Semavi bu sabah Federe Kürdistan’a geçeceklerini belirtti.

Esir aileleri: Öcalan’a minnettarız

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın önceki gün kendisiyle görüşmeye giden BDP heyeti aracılığıyla esir askerlere ilişkin yaptığı açıklama sonrası sivil toplum örgütleri harekete geçti. Öcalan’ın, “Devletin elinde tutsaklar var, PKK’nin elinde de tutsaklar var. PKK elindeki tutsaklara iyi davranmalı umarım en kısa zamanda ailelerine kavuşurlar” çağrısı üzerine MAZLUMDER ve İHD başta olmak üzere bazı sivil toplum örgütleri Federe Kürdistan’a geçti. MAZLUMDER Genel Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Semavi dün gazetemize yaptığı açıklamadan sonra Federe Kürdistan’a geçeceklerini belirtti. Bu sabah orda olması beklenen heyetin içinde kimlerin yer alacağı konusunda bir netlik sağlanmazken, irtibatın Kürdistan’da sağlanması bekleniyor.

Hükümete tepki

Esir askerlerden Astsubay Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Kemal Ekinci, Uzman Çavuş Zihni Koç, Polis memuru Nadir Özgen ve kaymakam adayı Kenan Erenoğlu’nun ailelerinin mesajlarını da gazetemize aktaran Semavi, İmralı’dan gelen açıklamalar sonrası aileler memnuniyetlerini aktardıklarını ve minettar olduklarını söyledi. Semavi ailelerin mesajlarını şu şekilde aktardı: “Aileler uzun süredir heycanla bu süreci, açıklamayı bekliyorlardı. Sıradışı bir sevinç var. Minnettar olduklarını aktarıyorlar. Çok büyük bir özlem var. Uzun süre tedirginlik yaşadılar. Hükümetin umursamaz tavrını yadsıdılar. Bir an önce çocuklarına kavuşmak istiyorlar. Açıklamayı heyecanla takip etmişler ve bundan dolayı minettar olduklarını aktardılar.”

Türkdoğan ihtiyatlı

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ise harekete geçmek için henüz erken olduğunu, PKK’den bir açıklama yapmalarını beklediklerini ancak daha önce beş defa girişimde bulunduklarını aktardı. Türkdoğan, “Çok aceleci davranmamak gerekiyor. Örgütün bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Aileleri de heycanlandırmamak gerekiyor. Bir açıklama olması halinde harekete geçeceğiz” diye konuştu. Heyete esir askerlerin ailelerinin de eşlik edeceği gelen bilgiler arasında.

Allah razı olsun

Barışın bir an önce gelmesini umut ettiğini vurgulayan esir asker Zihni Koç’un babası Veysel Koç, Öcalan’ın açıklamasından sonra çok memnun olduğunu belirtti. Hükümete de seslenen Koç, “Çocuklarımıza kavuşmak istiyoruz. Barışın bir an önce gelmesini istiyorum. Herkes gülsün, eğlensin, analar ağlamasın. Öcalan’dan Allah razı olsun, ne diyeyim. Yardımcı olan herkesten Allah razı olsun” diyerek sevincini bizimle paylaştı.
http://www.ozgur-gundem.com

Yorum bırakın